Pazartesi - Cuma 09:00 - 21:00 Cumartesi - Pazar 09:00 - 21:00 RANDEVU AL

Aşı Yaptırmanın Önemi

Aşı Yaptırmanın Önemi

Aşı yaptırmak neden önemlidir?

Evcil dostlarımızın sağlığını korumak ve onları bulaşıcı hastalıklardan korumak için düzenli aşılamalar hayati bir rol oynar. Aşılar, hayvanları enfeksiyonlara karşı koruyan bağışıklık sistemini güçlendirir ve potansiyel hastalık etkenlerine karşı savunma mekanizmalarını oluşturur. Bu, evcil dostlarımızın uzun, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunan önemli bir önleyici sağlık tedbiridir.

Temel aşılar

Temel aşılar, genellikle evcil dostlarımızın bebeklik dönemlerinde uygulanır ve hayati öneme sahip hastalıklara karşı koruma sağlar. Kuduz, parvovirüs, kedi ve köpek panleukopenisi gibi temel aşılar, genellikle hayvanın türüne ve yaşına bağlı olarak belirlenen bir program dahilinde uygulanır.

Bulaşıcı Hastalıklara Karşı Koruma

Aşılamalar, evcil dostlarımızı bulaşıcı hastalıklardan koruma konusunda kritik bir rol oynar. Örneğin, köpeklerde parvovirüs veya kedilerde kedi panleukopenisi gibi hastalıklar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve aşılar bu hastalıkların yayılmasını önler..

Toplumsal Bağışıklık

Aşılar, sadece bireyin kendi sağlığını korumakla kalmaz, aynı zamanda toplum genelinde bağışıklık oluşturarak salgınların kontrol altına alınmasına da katkıda bulunur. Toplumsal bağışıklık, yeterli sayıda hayvanın aşılanmasıyla, hastalıkların yayılma potansiyelini azaltır ve bu da genel toplum sağlığını iyileştirir.

Veteriner Hekim İle İşbirliği

Evcil dostlarımızın aşı programları, veteriner hekimler tarafından belirlenmeli ve düzenli olarak güncellenmelidir. Her hayvanın ihtiyaçları farklı olduğundan, veteriner hekiminizle işbirliği içinde, evcil dostunuzun yaşam tarzına ve çevresel faktörlere uygun bir aşı programı oluşturmak önemlidir.

© Joys Veteriner Kliniği, Tüm Hakları Saklıdır.